Elämäni aakkoset

 

A -amen. Yleensä tämä on lopussa, nyt alussa. Tämä on tullut lausuttua yhdessä ja yksin, laulettuakin. Tämä yksi sana liittyy niin moniin hetkiin. Iloon ja suruun. lasta kastettaessa ja arkun päässä sureville vakuuttaessa toivonne ei ole tyhjää, joku meitä mahtavampi lausuu viimeisen sanan. Useiden parienkin kanssa olen sen lausunut, ja he ovat poistuneet avioparina. ”Totisesti” se tarkoittaa. Se on kuin vakuutus, todella tarkoitan tätä, tämä on totta.

B- Barcelona tämän hetkinen kotikaupunki. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin kotiprovinssi. Asumme pikkukaupungissa (tai kylässä), isolle kylälle on n. 20 minuutin ajomatka. Onhan tämä aika huima nousu tripadvisor-listasijoituksessa. Passissani nimittäin lukee syntymäpaikkana Pihtipudas. Mutta ennenkuin rakkaat pihtiputaalaiset alatte etsiä minua akanakasasta niin huomatkaa, olen käynyt siellä vain syntymässä. En siis tunne ketään. En edes Pihtiputaan mummoa. Senkin merkitys piti tarkistaa wikipediasta. Jotta sinun ei tarvitsisi katsoa niin se tarkoittaa keskiverto(a pöljempää sanomalehden)lukijaa: ”Kirjoittakaa niin, että Pihtiputaankin mummo ymmärtää!”

C-catala kieli, jota en olisi muutama vuosi sitten uskonut tosissani tarvitsevani, saati sitten tyttäreni. Elämä on yllätyksiä täynnä!

D-draama Elämää, josta on leikattu tylsät kohdat pois” sanoi Hitchcock. Elämä on joskus sellaista. Joskus olen toivonut sen olevan sellaista. Nykyään draama saa minun puolestani pysyä leffapuolella ja elämä tällä puolella tylsyyksineen kaikkineen.

E-Esimerkki uskon, että esimerkillä on kasvatuksessa enemmän painoarvoa kuin säännöillä ja sanomisilla, vaikka niitäkin tarvitaan. Tämän tietoisuuden alle joskus uuvahdan. Silloin lohduttavat puoliskon sanat: ”Jos ei muuta niin aina voi toimia varoittavana esimerkkinä”.

F- Fazerin sininen itse en erityisemmin kaipaa, mutta tunsin kieltämättä ylpeyttä, kun paikallinen ystäväni tykästyi makuun ja toinkin hänelle sitä tuliaisiksi Suomesta.

G- google maps Sieltä löytyi kotipaikka, sieltä löytyy reitit täällä ja kotosuomessa. Ja kun se sekoaa keskellä päällekkäin kaareutuvia moottoriteitä niin minäkin sekoan.

H-Helsinki on toinen koti, ihanan kompakti kaupunki.

20170910_150957I- irlanninsetteri Jo kolmas samaa sorttia peräkanaa. Jos ei olisi setteriä niin kuka sitten kiskoisi hihnassa, karkaisi juuri, kun luulit sen oppineen tulemaan luokse ja söisi salaa/näkyvästi pöydältä/roskiksesta/kassista. 

J-Juuret Niiden merkityksen alkaa ymmärtää iän myötä.

K-kahvi Joskus yritin olla ilman. Tuntui ankealta ja haukottelin koko ajan. Keitin kahvit. Heti helpotti.

L- lapset Erityisiä ja ihmeitä jokainen. Paras kasvatusneuvo, jonka olen saanut kuuluu näin:”Vanhempien tehtävä on selvitä hengissä.” Joskus ottaa koville, mutta yritetään.

M–musiikki Menee päiviä, että en kertaakaan laita musiikkia soimaan, mutta harvemmin päiviä, että en laulaisi yhtään laulua.

N- Nauru Nauru on parasta! Ulkomaille muuttaessa moni asia on kirkastunut. Esimerkiksi mikä on oikeasti tärkeää. Ja nauru on tärkeää. Erityisesti sellainen räkänauru, joka räjäyttää juomat nenästä.

O-onni on puolisko, joka rakastaa ja jota rakastaa.

P-perhe piirtää esiin omat ääret.

Q-Que tal? Mitä kuuluu? Monissa maissa vähän niikuin moin-jatke. Vieläkin häkellyn, kun joku vähän etäisempi tämän kysymyksen heittää ja unohdan kysyä, mitä hänelle kuuluu.

R-rakkaus ”The greatest thing you’ll ever learn is just to love and give love return”Siinä opettelemista yhdelle elämälle. Moulin rouge, jossa tämä lause (ja laulu) on teemana on suosikkielokuvani. Niin ihanan itkettävä elokuva ja upeita näyttelijöitä.

S-sauna En sitä tänne rakentaisi, mutta Suomessa kyllä saunon mielelläni.

T -toivo Olen saanut monia asioita, joita olen toivonut, sellaisia, jotka eivät ole olleet todennäköisiä. Silti toivo ajoittain unohtuu tosiasioiden alle. Toivo harvoin syttyy itsestään,. Toivo tuodaan. Kenelle sinä voisit tuoda toivon?

U- Usko kantaa minua. Joskus olen koettanut kantaa uskoa. Tuonut sen näytille, kiillottanut omatekemää kuvaa ja vertaillut toisten kanssa. Se on ihmisen tyhjää uurastamista. Nyt annan Kristuksen kantaa. Hän on siinä paljon parempi ja jaksaa sittenkin, kun aikani loppuu. On vain suostuttava kannettavaksi.

V-vitsit Lapsena opettelin niitä ulkoa ja kerroin kavereille, jotka halusivat kuulla, ja niillekin, jotka eivät halunneet. Jos haluat kuulla vanhan vitsin niin lupaan, että ettet pety seurassani. Minulla on niitä aimo kasa naftaliinissa odottamassa uusia huonoja aikoja. ”Kyllä nämä minun lapsuudessani naurattivat (ainakin minua)”.

Wolfgang Amadeus Mozart Olen klassisen musiikkimaailman kasvatti. Nuorena Jumalasta seuraava ei ollut Madonna vaan Mozart. Miten sellainen nero on voinut olla olemassa. Aivan uskomattoman upeaa musiikkia.

X-xocolata näin kirjoitetaan tyttäreni lempiherkku. X-kirjain on katalaanin kielessä paljon käytetty ja lausutaan ”Sh”. Kielitaidottomallekin moni kryptinen sana aukeaa, kun muistaa miten tämä kirjain lausutaan.

Y- Ystävät Ainahan ne on mielessä ja yhtään ylimääräistä ei ole.

Z-zzz… Uni. Mikä ihana asia. Harvoin saan sitä riittävästi.

Å-Åland suomenruotsalaisuus, minullakin suvussa, mutta ei kyllä näy kielitaidossa.

Ä-Äiti Pikkupoikani ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sana.

Ö- Öylätti eli ehtoollisleipä. Hetki, jossa otetaan vastaan, ei tarvitse järjellä ymmärtää. Kun saan leivän ja kuulen vakuutuksen anteeksiannosta, vastaan ”Amen”

Yksi vastaus artikkeliiin “Elämäni aakkoset

 1. Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen!
  Aivan ihania huomioita elämästä ja ihmisyydestä, pieniä viisauden sanoja,
  kuten tämä Pihtiputaan-mummo, jota en ollut aikaisemmin kuullut 🙂
  Nauru auttaa elämässä moneen, mutta aamen vielä useampaan.
  Ihanaa syksyä teille sinne etelään!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s