Ihan turistina Barcelonassa

Kuten olen todennut on arki on arkea kaupassa käymisineen ja koulumatkoineen (joihin minulla menee miltei 15 minuuttia suuntaansa ja kun murunen tulee lounaalle kotiin se tekee 4 hakukertaa eli noin 2 tuntia päivässä!), mutta viikonloput: Ne ovatkin sitten jotakin ihan muuta. Viikonloppuna ollaan ihan turistina ja vietetään ihmisen parasta aikaa eli elämää. Tässä muutamia paloja niistä:

Puistoja

20170423_110138(0)
Ciutadellan puisto:

Tämä on suuri, vehreä puisto Barcelonan keskusta-alueella (Barcelonan Kaivopuisto) hyvien kulkuyhteyksien varrella. Esimerkiksi raitiovaunulla nro 4 pääsee aivan viereen. Tässä puistossa on jokaiselle jotakin.
Kiinalaisturistit (ja minä) kuvaavat upean suihkulähteen veistoksineen. Astetta hipimpi turisti/maahanmuuttaja/paikallinen ottaa mukaan ystävänsä, resuisen koiransa sekä yrttinsä ja kokoontuu nurmikolle soittamaan kitaraa tai muuta kielisoitinta. Pariskunnat asettuvat halailemaan tai vaikka harjoittelemaan akrobatiaa ja perheet levittävät picnic-liinansa ja eväänsä. Joukossa puikkelehtivat aasialaiset myyjät kassissaan olutta/vettä/limsaa. ”Cerveza-beer, aqua-water”-rimpsuja hokien he kulkevat päivän paistattelijoiden välissä.
Lapsille on leikkipuisto, jossa on myös pienet sisätilat ja vessat sekä hoitopöytä vauvalle.
Puistossa on lampi, jossa uiskentelevat sulassa sovussa monenlaiset linnut. Veneitä on vuokralla leppoisaa soutelua varten.
20170423_111641

Park Güell

Jos on käynyt Barcelonassa niin on varmasti kuullut myös Gaudista, arkkitehdista, joka on suunnitellut mahtavan kirkon Sagrada Familia sekä useita rakennuksia sekä kokonaisen puiston. Tämä puisto sijaitsee expattien suosimalla asuinalueella Graciassa.
20170205_132537 Puisto on jaettu kahteen: Laaksossa on maksullinen alue ja Gaudin suunnittelemaa arkkitehtuuria. Rinteessä on taas pengerrettyjä, hoidettuja pensaita ja kukkia sekä tasanteita. Aivan ylhäällä on kivinen pikkukukkula, jonka päällä on risti ja huikeat näköalat. Kiivetessäni lapsen kanssa jäin kaipaamaan myös jonkinlaisia kaiteita.

Montjuïc ja Tibidabo

20170421_180530
Barcelonan kaupungissa on (ainakin) kaksi vuorta (Vai lieneekö toinen ”vain” kukkula). Aivan rannan tuntumassa lähellä vanhaa kaupunkia on Montjuïc. Tämän kukkulan päällä on vanha linna, näköalapaikka sekä rinteillä vehreä puistoalue. Tänne pääsee ylös asti autolla tai bussilla, (lähelle myös metrolla) mutta myös köysiradalla kulkevalla hissillä. (Käveleminenkään ei ole poissuljettua, jos tahtoo reippailla). Kokeilimme köysirataa ja maisemat olivat huikaisevat koko kaupungin yli. Rinteeltä läheltä huippua, löytyvät myös leikkipuisto ja kahvila.

Tibidabo on taas oikea vuori, jonne on enemmän matkaa. Tännekin kulkevat bussit, mutta me menimme autolla. Aivan huipulle on hieman kävelyä, mutta se kannattaa. Ylhäällä on kirkko, näköalatasanne, ravintoloita sekä huvipuisto!
20170128_133233

Ja rannat..

Rantaviivaa riittää kilometritolkulla niin kaupungissa kuin niiden ulkopuolellakin. Ja lähes kaikkialla voi uida. Rannoilla on kahviloita, ravintoloita ja yleensä jossakin kohtaa myös saniteettitilat.
20170402_121725
Meidän suosikkirantamme on toistaiseksi ollut Poblenoussa, sillä se on aavistuksen keskustan ulkopuolella kivojen kulkuyhteyksien (esim. se 4 ratikka) päässä ja hyvällä tuurilla voi löytää myös parkkipaikan.
Poblenou on itsessään mukavaa aluetta, sellainen Barcelonan Punavuori tai Kallio. Poblenoussa on paljon kasvis- ja luomuravintoloita, ihania leipomoita ja taivaallisen hyvää jäätelöä.
20170304_132900
Kun muutimme Barcelonaan ajattelin, että täällä ei mitään erityisen hyviä leivoksia tai kakkuja ole vaan ennemminkin sellaista suklaacroissant-meininkiä. En ollut silloin vielä maistanut niitä joskus vaatimattoman näköisiä, leipomon jääkaapissa olevia täytekakkuja.
20170413_194859 Sittemmin on tullut maistettua enkä kertaakaan ole katunut.
Lempileipomoni on ehdottomasti Chocolat-Box (Rambla de Poblenou, 80). Kakut ovat järkyttävän hyviä kuten jäätelötkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s