Outo ulkomaalainen

 

Eikö sinulla ole autoa?” kysyi eräs isoisä tullessamme koulusta poikkeuksellisesti samaa matkaa. Poikkeuksellisesti, sillä yleensä hän ei kävele. ”Me asutaan tässä ihan lähellä” vastasin.

Meiltä on koululle noin 700 metriä, matka on noin 10 minuuttia, sillä nousua on paljon. Silti ei tulisi mieleenikään mennä autolla. Monet kuitenkin menevät ja se näkyy. Autot muodostavat ruuhkan koulun eteen. Eräs lähellä asuva äiti totesi minulle, että taidamme olla ainoat kävellen kulkevat. Tämä tuskin on erityisen espanjalaista tai Barcelonalaista, ehkä enemmänkin liittyy asuinalueen kulttuuriin. Mennäänhän Suomessakin kaupungin keskusten ulkopuolella lähikauppaankin aina autolla.

Itse kävelen. Ja saan siitä usein kummastelua.

20170311_212545

Eräs äiti kertoi minulle, hänen äitinsä nähneen ”vaalean naisen punnertavan tuulessa ylämäkeä kärryjen kanssa ja hänellä oli vielä tyttö mukana ja koirakin!”

Tämä äiti oli tunnistanut kuvauksesta minut. Hetkittäin on tunne, että kaikki tuntevat apinan, mutta apina ei tunne ketään. Pistän silmään kuin nuo jättiläiset, joita aika ajoin ulkoilutetaan eri puolilla Barcelonaa. 

 

Itseäni hämäsi tuo kuvaus vaaleudesta, sillä en ole vaalea. Hiukseni ovat ruskeat ja suomalaisittain aika tummat ja ihoni sen verran ruskea, että yleensä saan kuulla sen tummuudesta enkä vaaleudesta. Mutta kaikki on suhteellista, myös ihonväri.

 

Täällä olen kiinnittänyt myös huomion sen punaisuuteen.

Aloitin nimittäin kuntoilun paikallisessa liikuntakeskuksessa. Peilistä hämmästelin aerobic-tunnilla punaista naamaani, sillä se oli ainoa. Hiki virtasi toki muillakin, mutta kasvojen väri ei vaihtunut. Suomalaisia erikoisuuksiako tämä punaisuus?

Mittari kipuaa ajoittain suomalaisen hellerajan tuntumaan. Kuljen topissa ja hameessa paljain säärin. Muut hymähtelevät hyväntahtoisesti, joillakin on vielä toppatakki.

Suomessa niin pukeutuvat vain kylähullut. Täällä ehkä minä olen sellainen. 

 

20170317_114205Yksi silmiinpistävä erikoisuus on myös se, että säästä riippumatta oikein kukaan ei pidä hattua. Ei edes vauvat.

 

Ehkä ensi talvena minäkin pukeudun kevyttoppatakkiin myös, kun lämmin hellii, koska on talvi. Toistaiseksi olen hupsu suomalainen. Ja niin on muruseni myös. Hän heitti viime viikonloppuna jo talviturkin mereen.

20170319_145416

On paastonaika. Kolmisen viikkoa pääsiäiseen. On hyvä aika jättää sosiaalinen media, kännykällä netin selailu ja keskittyä tähän hetkeen, lähellä oleviin ihmisiin sekä Kaiken elämän antajaan. Siksi blogini on hetken aikaa tauolla.

Siunattua pääsiäisen odotusta!

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Outo ulkomaalainen

 1. Hih hii! Niin tuttua tuo autottomuuskommentti sekä ihmettely ”kävelitkö tänne asti?”
  Juuri eilen näin ensimmäistä kertaa yhtä lähinaapuruston rouvaa-hänen miehensä kanssa olen jutellut aiemmin, mutta naista en ole koskaan aiemmin nähnyt. Hän näytti kyllä tietävän minut, kommentti ”sinä kävelet paljon” paljasti, että minut on nähty tallailevan päivittäin uutta kotikatua pitkin.

  Tykkää

 2. Heh! Mekin siipan kanssa kãvellään joka paikkaan – hän itsekseen myös pyöräilee tosi paljon – ja joistakin se on kai aika erikoista. Mutta kun bussit kulkee tosi hyvin ja kaikkiin meille tärkeisiin paikkoihin kävelee alle tunnissa, mihin me sitä autoa tarvittaisiin? Liikenne on ruuhka-aikaan muutenkin tukossa ja Oxfordissa on paljon yhdensuuntaisia katuja. Tuo kasvojen punaisuus on kyllä kanssa nii-in totta – tunnistaisikohan siitä suomalaiset yhtä hyvin kuin Marimekon laukuista?! 🙂

  Tykkää

 3. Hih, mielenkiintoista, että teidän autottomuutta ihmetellään, minusta kun se ei ole mitenkään ihmeellistä täällä Barcelonassa! Meidän koulumme on ihan keskustassa ja hyvin harva tulee autiolla hakemaan muksuja koulusta, kun julkisillakin pääsee niin hyvin. Hankalaakinhan se on auton kanssa, kun parkkiruutuja ei ole. Meillä on auto, mutta sitä ei arjessa tarvitse oikeastaan mihinkään, enkä ole kertaakaan ajanut kaupungissa sillä. Viikonloppuisin sille on kuitenkin käyttöä, kun pitää päästä saasteita ja kaupungin ääniä pakoon 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s